طب سنتی ایرانی یا طب مکمل

طب سنتی ایرانی یا طب مکمل

  • 1403 دی 17, دوشنبه
  • مطالب آموزشی
  • 0 نظر
  • 83 بازدید

طب سنتی ایرانی

اقدامات درمانی که به نام کلی طب سنتی ایرانی می‌شناسیم، زیرمجموعه‌ای از اقدامات درمانی جهانی با روش‌های سنتی هستند. طب سنتی در بعضی رفرنس‌ها به اسم طب مکمل هم آورده شده است. روش‌هایی مانند فصد خون، حجامت، زالو درمانی و حتی ماساژ به روش سنتی، در این مجموعه گرد آمده اند. تمام این‌ها بعد از تشخیص پزشک متخصص طب سنتی ایرانی انجام می‌شود و خوددرمانی به تنهایی کافی نیست. طب سنتی نوعی پزشکی کل نگر است که روی بهبود سبک زندگی و درمان همیشگی بیمار تمرکز دارد.

بهترین متخصص طب سنتی اصفهان

دکتر مجتبی معتمدی متخصص طب سنتی اصفهان 

بهترین متخصص طب سنتی اصفهان - دایرکتوری دکتر آف 

معنای طب مکمل در طب سنتی ایرانی

بعضی از بیماری های سخت مانند سرطان، کرونا، سکته‌های مغزی، دیابت و بیماری‌هایی که نیاز به درمان سریع و جدی دارند، هرگز با طب سنتی ایرانی و خارجی درمان نمی‌شوند. استیو جابز به عنوان نابغه تکنولوژی، نتوانست سرطان پانکراس خود را با طب سنتی درمان کند. طب سنتی ایرانی فقط به عنوان طب مکمل در درمان سرطان های مختلف، دیابت و بیماری‌های سختی مانند MS خواهد بود. ابتدا باید از پزشکی مدرن برای درمان کمک گرفته شود و بعد به سراغ طب سنتی ایرانی و دیگر انواع طب سنتی رفت.

طب مکمل یا پزشکی جایگزین در کنار طب سنتی

طب مکمل (جایگزین) یا طب طبعی یا کل‌نگر، مجموعه‌ای از روش‌های تشخیصی و درمانی است که بر مبنای آن حفظ سلامتی انسان و پیشگیری از بیماری طراحی شده و سپس درمان انجام می‌شود. این مجموعه‌ی اقدامات سلامتی و درمانی سابقه‌ای چند هزار ساله دارند. امروزه طب مکمل از میان مردم به دانشگاه‌ها و مراکز علمی راه پیدا کرده است و در کنار درمان‌های معمول پزشکی از آن استفاده می‌شود.

طب مکمل در شاخه‌های مختلف در دانشگاه‌های جهان انجام می‌شود. پژوهش در این زمینه روز به روز به گسترش خود ادامه می‌دهد.

طب سنتی چه ویژگی‌هایی دارد؟

طب سنتی را به کل‌نگر بودن و همه جانبه بودن می‌شناسند.  اساس درمان و پیشگیری در طب مکمل نگاهی همه‌جانبه و کلی به زندگی انسان دارد. ریشه‌ی بیماری‌های جسمی را در نبود تعادل در جسم و روح و سبک زندگی می‌داند.

برای هر بیماری در بدن تمام شرایط جسمی، روحی و روانی فرد بررسی می‌شوند و تلاش پزشکان طب مکمل این است که در ابتدا مشکلات کلی جسمی و روانی بیمار را برطرف کنند؛ چون بر این باورند که با برطرف‌شدن این مشکلات بیماری‌های خاص درمان می‌شوند؛ برخلاف طب نوین که در درمان، بر علائم خاص آن بیماری تمرکز می‌کند.

لینک کوتاه