7 فایده درمان با زالو درمانی را بشناسید :

7 فایده درمان با زالو درمانی را بشناسید :

  • 1403 دی 16, یکشنبه
  • مطالب آموزشی
  • 0 نظر
  • 99 بازدید

زالو درمانی زیر نظر بهترین متخصص طب سنتی اصفهان

زالو درمانی (Hirudotherapy) یک روش درمانی سنتی بر پایه استفاده از زالوها روی بدن انسان است که از دوران باستان به عنوان روش درمانی استفاده می‌شد. زالوها دارای خواص طبی و آنتی‌کواگولانت (ضد لخته‌ساز) هستند و ماده‌ای به نام هیرودین را به بدن انسان منتقل می‌کنند که اثری ضد‌التهابی و ضد‌درد دارد.

زالو درمانی (Medicinal leech ،Hirudotherapy یا LEECH THERAPY) تکنیکی در طب سنتی ایرانی است که می‌تواند در جراحی‌های کوچک، انعقاد خون و درمان برخی بیماری‌ها مانند اختلالات وریدی، واریس و آبسه مفید باشد. البته در مصر باستان نیز از زالو درمانی برای اعصاب، مشکلات دندانی، بیماری‌های پوستی و عفونت‌ها استفاده می‌شد. حالا به نظر می‌رسد پس از گذشت سال‌ها و قرن‌ها دوباره زالو‌ها به حوزه پزشکی بازگشته‌اند و حرفی برای گفتن دارند.

 1. فواید زالو درمانی برای پوست صورت و لک صورت

زالوها می‌توانند با خونریزی محدودی که ایجاد می‌کنند، آلودگی‌ها، سموم و آثار زاییده از آکنه را از روی پوست صورت از بین ببرند و باعث تمیزی و شادابی پوست شوند. خواص ضد‌التهابی این روش می‌تواند در کاهش التهاب و قرمزی پوست مرتبط با بیماری‌های مانند آکنه، رزاسه و پسوریازیس مفید باشد. 

این روش با بهبود گردش خون، سم زدایی پوست، تحریک تولید کلاژن پوست و تاثیرات ضد‌التهابی می‌تواند برخی از لکه‌های پوستی روی صورت را کمرنگ کرده و از بین ببرد. زالوها خواص ضد‌التهابی و ضد باکتریایی دارند که در کاهش التهاب و عفونت مرتبط با جوش‌ها به کار گرفته می‌شوند و در از بین بردن جوش صورت تاثیر دارند. همچنین، خونریزی کنترل‌شده توسط زالوها باعث تمیز کردن پوست از سموم و آلودگی‌ها خواهد شد و جوش‌های عفونی را خشک و کمتر می‌کند.

2. خواص زالو درمانی برای پا درد و خارپاشنه

خواص ضد‌التهابی، مسکن و آرام‌بخشی زالوها به تسکین درد پا کمک می‌کنند. وقتی زالوها روی پوست قرار می‌گیرند و خون می‌مکند، آنزیم‌های ضد‌التهابی و مسکن را به جریان خون ارسال می‌کنند که باعث کاهش درد و التهاب در منطقه پا می‌شود. به‌علاوه اینکه، این روش با افزایش جریان خون در منطقه مورد نیاز به بهبود عرضه مواد مغذی و اکسیژن به بافت‌های پا کمک کرده و در نتیجه درد پا تسکین می‌یابد.

زالوها می‌توانند با عمل خون‌گیری محدود، جریان خون را در منطقه پاشنه افزایش دهند. بنابراین، مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به بافت‌ پاشنه پا رسیده و درد ناشی از خار پاشنه کاهش یافته و التهاب آن کمتر می‌شود.

3. زالو درمانی برای کمر درد

شواهد نشان می‌دهند که این روش می‌تواند برای درمان برخی سندروم‌های درد استخوانی عضلانی مزمن مثمرثمر باشد. از این روش همچنین برای درمان کمر درد تحتانی مزمن هم استفاده می‌کنند، اما تا به امروز نتایج علمی مستند و مستدلی درباره تاثیر این روش برای کمر درد در اختیار نیست.

4. خواص زالو درمانی برای سردرد و میگرن

زالودرمانی به‌شدت برای تسریع فرایند بهبود ناشی از صدمات ورزشی مفید است. انواع آنزیم‌ها و مواد بیواکتیو موجود در بزاق زالو باعث کاهش درد و التهاب و ورم موضعی در بافت‌ها می‌شوند. براساس شواهد تجربی و طب سنتی، یکی از خواص زالو درمانی، بهبود سردردهای میگرنی است. این روش می‌تواند باعث بهبود قابل توجه شدت و مدت سردردهای میگرنی در یک دوره نسبتا طولانی مثلا سه ماهه شود.

5. زالو درمانی برای واریس

زالو درمانی یکی از روش‌های رایج طب سنتی برای درمان واریس پا است که شواهد علمی نیز بر اثربخشی این روش تاکید دارند. زالوها با مکیدن و سپس وارد کردن بزاق‌شان به جریان خون بدن میزبان، درد و تورم ناشی از رگ‌های واریسی را کاهش می‌دهند. زالو درمانی، بافت لخته‌های خونی ایجاد شده زیر پوست را شکسته و از بین می‌برد. به این ترتیب باعث روند بهبودی و درمان واریس می‌شود.

6. زالو درمانی رحم و تخمدان

براساس طب سنتی، زالو درمانی کاربردهای گسترده‌ای در واژن و ناحیه تناسلی زنان دارد. در واقع، استفاده از زالوها در واژن باعث تحریک جریان قاعدگی و درمان اختلالات زنانه مختلف می‌شود. این روش با کاهش تورم تخمدان، ایجاد قاعدگی، دفع مواد زائد و همچنین اثرات آنتی اکسیدانی و ضد‌التهابی در درمان این بیماران مفید است.

7. زالو درمانی برای سیاتیک
هرچند برخی افراد ادعا می‌کنند که زالو درمانی می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین درد سیاتیک کمک کند.

لینک کوتاه