مزاج اکتسابی انسان در انسان چطور اتفاق می افتد ؟
- 1403 دی 16, یکشنبه
- مطالب آموزشی
- 0 نظر
- 96 بازدید
مزاج اکتسابی انسان چطور حاصل میشود ؟
مزاج شناسی، علمی پیچیده، گسترده و در عین حال، با ارزش است که نیازمند شناخت ویژگیهای جسمی و روحی خودمان، مزاج مواد غذایی، مزاج گیاهان دارویی و… دارد؛ تا امکان تعیین نوع رژیم غذایی، ورزش و سبک زندگی (Lifestyle)، شیوۀ پیشگیری و درمان بیماریها و… بهطور درستی فراهم شود و درنهایت شما به زندگی سرشار از سلامتی و نشاط برسید.
مزاج، در لغت به معنی «در هم آمیختن» است؛ ابوعلی سینا، در کتاب «قانون» مزاج را اینگونه تعریف میکند:
«مزاج عبارت از چنان کیفیتی است که از واکنش متقابل اجزای ریز مواد متضاد به وجود میآید. در این واکنش متقابل، بخش زیادی از یک یا چند ماده با بخش زیادی از ماده یا مواد متخالف باهم میآمیزند، بر هم تأثیر میکنند و از این آمیزش کیفیت متشابهی حاصل میشود که آن را مزاج نامیدهاند». برخی از حکما نقش رفتارها را در پیدایش مزاج دخیل میدانند.
مزاج اکتسابی انسان
در این نوع مزاج فرد سوءمزاج پیدا میکند. یعنی برای مثال یک فرد دمویمزاج با انجام کارهایی مثل: خوردن غذای بد، خواب روز، استرس زیاد و … باعث میشود که “خلط” در بدن فرد غالب شود. اینجاست که طب سنتی ایرانی با راهکارهای که ارائه میدهد، این خلط را که باعث ایجاد بیماری در بدن فرد مورد نظر شده است را، درمان کند. در واقع با اصلاح مزاج اکتسابی، و رفتن مزاج به سمت مزاج تعادلی، علائم بیماری فرد نیز برطرف میشود.
مزاج گرم و تر ( دموی )
اشخاص با مزاج گرم و تر افرادی درشت اندام، با پوستی سرخ و سفید و موهای پُرپشت هستند و نبضی قوی دارند. به خاطر رطوبتِ بدنشان خواب خوبی دارند و تحمل بی خوابی هم برایشان راحت است.هم غذاهای ترش و هم غذاهای شیرین را دوست دارند و پوست بدنشان گرم و مرطوب است. این افراد انسان های شجاعی بوده و معمولاً حس رهبری دارند. به علت رطوبتشان انسان های آرامی هستند، اما در هنگام عصبانیت ممکن است رفتاری خطرآفرین داشته باشند. به این افراد در اصطلاح دموی مزاج می گویند.
مزاج سرد و تر ( بلغمی )
اشخاص با مزاج سرد و تر افرادی چاق با چربی فراوان هستند، پوستی سفید و موهای کم پشت دارند، به خاطر رطوبت زیاد و سردی مزاجشان تشنه نمی شوند و دهانی مرطوب دارند. خوابشان زیاد است و غذاهای شیرین و ادویه های گرم را بیشتر دوست دارند و کمتر تمایل به خوردن ترشی ها دارند. فصل زمستان برایشان فصل خوبی نیست و در تابستان راحت ترند. افرادی کم انرژی، کُند، صبور و آرام می باشند و کمتر عصبانی می شوند. به این اشخاص در اصطلاح بلغمی مزاج می گویند.
مزاج سرد و خشک ( سوداوی )
اشخاص که داری مزاج سرد و خشک هستند به خاطر خشکیشان افرادی لاغر با خوابی کم هستند و بینیشان خشک می باشد. به شیرینی ها و گرمی ها تمایل دارند. در فصل بهار راحت ترند و به هوای گرم میل بیشتری دارند و فصل پاییز برایشان فصل خوبی نیست. این افراد دقیق، منظم و دور اندیش هستند. این اشخاص را در اصطلاح سوداوی مزاج می گویند.
مزاج گرم و خشک ( صفراوی )
افراد با مزاج گرم و خشک به علت خشکی، افرادی لاغر اندام هستند و خواب کمی دارند. رنگ چهره و سفیدی چشمانشان زرد می باشد. افرادی گرمایی هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند و از فصل زمستان لذت می برند. عطش زیادی دارند و دهانشان اغلب اوقات خشک است. به ترشی ها تمایل بیشتری دارند و شیرینی ها را کمتر دوست می دارند. سریع عصبانی می شوند و سریع آرامش خود را باز می یابند. افرادی پر جنب و جوش، پر حرف و باهوش هستند. عصبانیتشان در فصل تابستان بیشتر است و سریع از عصبانیت خود پشیمان می شوند. به این افراد در اصطلاح صفراوی مزاج می گویند.