اثرات آلاینده ها روی پوست

اثرات آلاینده ها روی پوست

  • 1403 شهریور 21, چهارشنبه
  • مطالب آموزشی
  • 0 نظر
  • 38 بازدید

بررسی اثرات آلاینده ها روی پوست

آلودگی هوا عبارت است از آلودگی محیط بیرون (محیط) و محیط داخلی (خانگی) توسط هر عامل شیمیایی، فیزیکی یا بیولوژیکی که ویژگی‌های طبیعی جو را تغییر می‌دهد. افزایش آلودگی هوا در طول سالیان متمادی اثرات مخربی بر پوست انسان دارد. در مطلب امروز دکتر ابوالفضل جویا اثرات آلاینده ها روی پوست را مورد بررسی قرار می دهیم.

پوست، گسترده ترین بافت بدن می باشد که همواره با اتمسفر و هوا در ارتباط است. مطالعات نشان می ‌دهد که آلاینده ‌ها با تجمع مستقیم روی سطح پوست، جذب از طریق فولیکول‌ های مو، استنشاق، بلع و گردش آلاینده ‌ها در پلاسما که در بافت‌ های پوستی عمیق ‌تر منتشر می ‌شوند، وارد پوست می ‌شوند. پوست در معرض اشعه ماوراء بنفش (UVR) و آلاینده‌های محیطی هوا مانند هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs)، ترکیبات آلی فرار (VOCs)، اکسیدها، ذرات معلق (PM)، ازن (O3) و دود سیگار است.

تأثیر آلودگی هوا روی پوست بسیار تأمل برانگیز است. اگرچه پوست در هنگام تماس با آلودگی هوا حالت دفاعی به خود می گیرد و با ایجاد لایه هایی از چربی سعی می کند تا محافظی را برای مقابله با آلاینده ها ترشح کند. اما چنانچه میزان آلودگی هوا بیش از اندازه باشد کاملاً مشخص است که چنین مکانیسمی به تنهایی نمی تواند کار محافظت از پوست را انجام دهد. بنابراین لازم است تا برای جلوگیری از آسیب آلودگی هوا بر پوست خود فرد نیز اقدامات لازمی را انجام دهد.

تأثیر آلاینده ها روی پوست

  • کهیر پوستی

  • پیری پوست

  • لک پوستی تیره

  • منافذ باز پوستی (پوست پرتقالی)

  • پوست کدر و خشک

  • از بین رفتن یکنواختی رنگ پوست

  • آکنه ی پوستی ، جوش‌های سر سیاه و ریز

  • اگزمای پوست (آماس پوست)

  • تیره شدن رنگ پوست یا هایپرپیگمانته شدن آن (Hyperpigmentation)

  • سرطان پوست

  • پسوریازیس (این بیماری باعث ایجاد لکه‌‎های نقره‌ای یا قرمز ضخیم بر پوست می‌شود.)

علائم آسیب پوست ناشی از آلودگی هوا

  • تیره شدن غیر طبیعی پوست که پزشکان آن را هایپرپیگمانته یا همان سرطان پوست می نامند.

  • ایجاد لکه های کاملاً غیر طبیعی بر روی سطح پوست به رنگ نقره ای و قرمز پررنگ

  • پوست خشک و ترک خورده

  • عدم یکنواخت بودن رنگ پوست

مراقبت روزانه از پوست در برابر آلودگی هوا

ضد آفتاب صورت:

استفاده از ضد آفتاب‌ ها علاوه بر اشعه‌های مضر، از پوست در برابر آلودگی هوا و رادیکال‌های آزاد نیز محافظت می‌نماید.

پاک کننده صورت:

هوای آلوده پوست را خشک می‌کند و آلاینده‌ها به پوست خشک راحت‌تر نفوذ می‌کنند. در نتیجه باید برای مراقبت از پوستمان آن را مرطوب نگه داریم. به همین دلیل استفاده از یک پاک کننده صورت خوب که در کنار پاکسازی رطوبت پوست را حفظ کند در خنثی سازی تأثیر آلودگی هوا بر پوست امری ضروری است.

تونر مناسب نوع پوست:

از سوی دیگر هوای آلوده پوست را اسیدی می‌کند. اسیدی شدن نیز موجب خشکی، قرمزی و کشیدگی خواهد شد. یکی از بهترین راه‌ها جهت متعادل کردن اسیدیته پوست استفاده از تونر است. تونر آلودگی و گرد و غبار را به طور کامل از صورت پاک می‌کند.

کرم مرطوب کننده و آبرسان:

ضرورت استفاده از کرم مرطوب کننده را فراموش نکنید. رادیکال‌های آزاد معلق در هوا به پوست آسیب می‌زنند؛ اما یک مرطوب کننده خوب هم رطوبت پوست را تأمین می‌کند و هم با تشکیل یک لایه بر سطح پوست از نفوذ رادیکال‌های آزاد و سایر آلاینده‌ها جلوگیری می‌نماید.

ماسک پاک کننده و تقویت کننده:

انتخاب و استفاده از ماسک‌های صورت می‌تواند مواد مغذی از دست رفته را به پوست بازگرداند. ماسک‌هایی که انواع ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها را در ترکیبات خود دارند می‌توانند شما را در مسیر داشتن پوستی شاداب و جوان یاری دهند.

لایه برداری و پاکسازی پوست:

اغلب افراد از مواد آرایشی استفاده می‌کنند. در نتیجه اول باید با آرایش پاک کن صورت خود را پاک کنند. بعد از آن از شوینده‌های صورت استفاده کنند تا منافذ پوستی را به طور کامل پاک نمایند. نا گفته نماند لایه برداری یکی از مهم‌ترین راه‌ها جهت مراقبت از پوست در هوای آلوده است. چنانچه به طور مرتب پوست را لایه برداری کنید، آلودگی‌ها و باکتری‌ها بر روی هم انباشته نمی‌شوند. مهم‌تر از آن محصولات مراقبت از پوست جذب بهتری خواهند داشت و مؤثرتر عمل می‌کنند.

نقش آب در زیبایی پوست

پوست خیلی سریع از کم آبی آسیب می‌بیند و ضعیف می‌شود. به همین دلیل گفته می‌شود که اگر پوست کم آب باشد، نمی‌تواند در برابر آلودگی هوا و اشعه‌های مضر از خود محافظت نماید. از این رو نوشیدن آب کافی در طول روز به حفظ و بهبود عملکرد تمامی ارگان‌های بدن، از سیستم گوارشی گرفته تا سیستم قلبی عروقی و پوست کمک می‌نماید.

مصرف ویتامین سی برای پوست

ویتامین C بهترین ماده برای مقابله با رادیکال‌های آزاد است. استفاده از غذاهای حاوی این ویتامین آسیب آلاینده‌ها را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. در کنار مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ث، استفاده از سرم ویتامین C برای صورت می‌تواند تأثیر عوامل مخرب بر پوست را به طور قابل توجهی کاهش دهد. این محصول لایه بردار، روشن کننده پوست و رطوبت رسان است و از ایجاد چین و چروک و پیری زودرس پوست هم جلوگیری می‌نماید.

روغن برای جوانسازی پوست

روغن تراپی پوست در بسیاری از موارد باعث کاهش التهاب‌های پوستی می‌شود. این روند با حذف آلودگی‌ها درمان چروک‌های پوستی، پیشگیری از خشکی پوست، لایه برداری صورت و حتی در مواردی از بین بردن لک‌های عمقی را به دنبال دارد. جدایی از آن روغن‌های صورت همانند یک سد عمل نموده و مانع از نفوذ آلاینده‌ها به پوست می‌شوند. بعد از شستن صورت استفاده از یک روغن به دو دلیل مهم رطوبت رسانی عمقی پوست و محافظت از آن در برابر آلاینده‌های هوا توصیه می‌شود.

استفاده از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی

با هدف حفظ سلامت پوست و کاهش تأثیر آلودگی هوا بر پوست می‌توانید سیر، بادمجان، بروکلی، غلات کامل، تخم مرغ، آووکادو مصرف نمایید. این مواد غذایی به ترمیم پوست و بهبود بافت‌های آن کمک می‌کنند.

لینک های کاربردی:

متخصص پوست اصفهان _ بهترین متخصص ژل و بوتاکس _ بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر

متخصص پوست، مو و زیبایی اصفهان در کلینیک۲۴ 

تاثیرات تزریق چربی (لیپوترانسفر) در کلینیک ۲۴

دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان در دکتر آف _ لیپوترانسفر یا تزریق چربی در دکتر آف

کانال آپارات دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را دنبال کنید

لینک کوتاه

برای ارسال نظر وارد شوید

نظر بدهید