شستشوی صورت جهت تمدید کرم ضد آفتاب
- 1403 شهریور 21, چهارشنبه
- مطالب آموزشی
- 0 نظر
- 111 بازدید
بررسی شستشوی صورت جهت تمدید کرم ضد آفتاب
نور خورشید برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله تولید ویتامین D و حفظ و روحیه شبانه روزی شما ضروری است. با این وجود قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب نیز می تواند مضر باشد. اشعه ماوراء بنفش (UV) ممکن است منجر به آسیب پوستی کوتاه مدت و طولانی مدت، از جمله آفتاب سوختگی، علائم پیری و حتی سرطان پوست شود. در مطلب امروز دکتر ابوالفضل جویا شستشوی صورت جهت تمدید کرم ضد آفتاب را مورد بررسی قرار می دهیم.
کرمهای ضد آفتاب از دسته محصولاتی هستند که وظیفه اصلی آنها سلامت و حفاظت از پوست در برابر تشعشعات مضر خورشید است. کرم های ضد آفتاب با SPF های مختلف در بازار موجود هستند. تأثیر ضدآفتاب براساس SPF یا همان Sun Protection Factor به معنای فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) است که معمولاً بر روی ضدآفتابها درج شده و درصد فاکتور حفاظتی ضد آفتاب در مقابل اشعه UVB در قالب عدد SPF بر روی ضدآفتابها درج میشود. در هنگام تمدید ضد آفتاب نیازی به شستشوی صورت نیست.
فواید کرم ضد آفتاب
مراقبت از پوست در برابر اشعههای مضر خورشید
جلوگیری از ایجاد چین و چروک روی پوست صورت
جلوگیری از آفتاب سوختگی
جلوگیری از التهابات پوستی و قرمزی پوست
جلوگیری از جوش زدن پوست
مرطوبکنندگی و تأمین برخی از مواد مغذی پوست
تقویت پوست
کمک به جوانسازی پوست صورت
کمک به روشنتر شدن پوست
جلوگیری از ایجاد لک و تیرگی پوست صورت و درمان لکهای پوستی
ترکیبات کرم ضد آفتاب
کرم های ضد آفتاب از نظر مواد سازنده و عملکرد به دو گروه تقسیم می شوند: ترکیبات فیزیکی و شیمیایی
ترکیبات فیزیکی (معدنی) ضد آفتاب شامل مواد معدنی دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی است.
ترکیبات شیمیایی ضد آفتاب که شامل مانند اکسی بنزون، آووبنزون، اکتوکریلن و هموسالات میباشد.
انواع کرم ضد آفتاب
بسیاری از ما ضد آفتاب را به عنوان کرم محافظتی برای پوست می دانیم و از اینکه چه انواعی دارد، بی اطلاع هستیم. کرم های ضدآفتاب به سه نوع فیزیکی (معدنی)، شیمیایی تقسیم می شوند:
ضد آفتاب فیزیکی:
ضدآفتاب هایی که از فیلترهای فیزیکی به عنوان اصلی ترین ماده فعال در آنها استفاده می شود. ضدآفتاب های فیزیکی نامیده می شوند و گاهی به آنها کرم های ضد آفتاب فیزیکی یا معدنی هم می گویند. کرم های ضد آفتاب فیزیکی با جذب، بازتاب و پراکندگی اشعه UV از سطح پوست عمل می کنند. مواد موجود در این کرم های ضد آفتاب، سپر محافظتی روی پوست ایجاد می کنند. هنگامی که اشعه ماوراء بنفش به پوست برخورد می کند، از این سپر رد نمی شود که در واقع کرم ضد آفتاب مانع از نفوذ آن به پوست می شود. هر چند تمام اشعه ها پراکنده نمی شوند؛ ولی بسیاری از آنها تحت تأثیر قرار می گیرند.
دو فیلتر فیزیکی در تهیه ضد آفتاب های فیزیکی استفاده می شوند که هر دو از مواد معدنی ساخته شده اند: اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم
ضدآفتاب شیمیایی:
ضدآفتاب هایی که از فیلترهای شیمیایی به عنوان اصلی ترین ماده فعال آنها استفاده می شود، ضدآفتاب های شیمیایی نامیده می شوند و گاهی به آنها کرم ضد آفتاب ارگانیک هم می گویند. کرم های ضد آفتاب شیمیایی با جذب انرژی اشعه ماوراء بنفش و تبدیل آن به گرمای پراکنده در پوست عمل می کنند. برخی از رایج ترین فیلترهای شیمیایی عبارتند از:
آووبنزون
اکتینوکسات
اکتوکریلن
اکسی بنزون
نحوه استفاده از ضد آفتاب
20 تا 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب، از ضد آفتاب استفاده کنید تا با کمک دمای بدنتان به صورت نامحسوس کمی از پایه کرم روان شده و به طور کامل پوستتان را پوشش دهد.
حتماً هر 2 تا 3 ساعت، کرم را از پوست خود پاک کرده و دوباره آن را تجدید کنید. چرا که این ترکیبات شیمیایی اگر طولانی مدت روی پوست بمانند، مواد سمی تولید کرده و باعث آسیب به پوست و چین و چروک می شوند.
اگر از کرم یا ترکیب دیگری استفاده میکنید، حداقل 20 تا 30 دقیقه بعد از آن از ضد آفتاب استفاده کنید تا خارجی ترین لایه ضدآفتاب باشد.
در صورتی که کرم ضدآفتاب شما در برابر آب مقاوم باشد، اگر عرق کنید یا در آب فعالیت کنید، ضد آفتاب تا 40 دقیقه بر روی پوستتان باقی میماند.
درصورتی که محصول شما شدیداً در برابر آب مقاوم باشد، این زمان به 80 دقیقه افزایش مییابد.
لینک های کاربردی:
متخصص پوست اصفهان _ بهترین متخصص ژل و بوتاکس _ بهترین متخصص تزریق چربی و لیپوترانسفر
متخصص پوست، مو و زیبایی اصفهان در کلینیک۲۴
تاثیرات تزریق چربی (لیپوترانسفر) در کلینیک ۲۴
دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان در دکتر آف _ لیپوترانسفر یا تزریق چربی در دکتر آف
کانال آپارات دکتر ابوالفضل جویا متخصص پوست اصفهان را دنبال کنید