آماده سازی استخوان فک بالا با جراحی لیفت سینوس
- 1404 تیر 14, شنبه
- مطالب آموزشی
- 0 نظر
- 8 بازدید
جراحی لیفت سینوس با متخصص ایمپلنت اصفهان دکتر حسین برجیان
جراحی لیفت سینوس (Sinus Lift) یک روش جراحی دندانپزشکی است که برای افزایش ارتفاع استخوان فک بالا در ناحیه ای که قرار است ایمپلنت دندانی کاشته شود، انجام می شود . این عمل زمانی ضروری است که استخوان فک به اندازه کافی ضخیم نباشد تا بتواند ایمپلنت را به طور ایمن پشتیبانی کند.
لیفت سینوس ، جراحی است که در آن با افزودن مواد پیوندی استخوان، قاعده استخوانی محکم و کافی برای پشتیبانی ایمپلنت دندان فراهم می شود. لیفت سینوس در برخی از کسانی که می خواهند عمل ایمپلنت انجام دهند و استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت ندارند انجام می شود.
لیفت سینوس یکی از متداولترین درمان های پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت دندان است.

چه کسانی لازم است تا قبل از ایمپلنت لیفت سینوس انجام بدهند؟
همه بیماران شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت را ندارند و برخی افراد در بخش بالایی فکشان به میزان کافی استخوان ندارند بایستی لیفت سینوس انجام دهند، علاوهبرآن بیمارانی که به دلیل عواملی چون ترمیم شکستگی یا مصرف داروهایی که بر کیفیت استخوان میگذارند استحکام استخوانشان پایین آمده بایستی تحت جراحی لیفت سینوس قرار گیرند.
برخی دیگر از افرادی که به لیفت سینوس احتیاج دارند شامل افراد سرطانی، افرادی که مبتلا به بیماریهای لثه هستند، مشکلات مادرزادی دارند و در اثر افزایش سن دچار تحلیل استخوان شدهاند، میشود.
خطرات و عوارض جراحی لیفت سینوس
جراحی لیفت سینوس همانند سایر جراحی علاوه بر مزایای از معایبی نیز برخوردار است، حال برخی از این عوارض موقت بوده و پس از مدتی از بین میرود، برخی دیگر نیز به دلیل عدم توجه به دستورهای دندانپزشک اتفاق میافتد و ممکن است عواقب بدی را برای افراد به همراه داشته باشد. خطرات و عوارض جراحی لیفت سینوس عبارتاند از:
یکی از عوارضی که جراحی لیفت سینوس به همراه دارد خونریزی است که معمولاً در تمامی جراحیها وجود داشته و با مصرف داروهای مخصوص پس از گذشت مدتی برطرف میشود.
از دیگر عوارض طبیعی که پس از جراحی لیفت سینوس آن را تجربه میکنید درد است، معمولاً برای کمکردن میزان درد جراحان قرصهای مسکن تجویز میکنند.
مورد دیگر عفونت است که دندانپزشکان برای جلوگیری از این اتفاق آنتیبیوتیک تجویز میکنند و بیمار موظف است تا در زمان مقرر داروها را مصرف کند. عفونت باعث تأخیر در روند بهبود میشود.
تورم و درد از دیگر عوارض جراحی سینوس لیفت است که معمولاً ۲ تا ۷ روز زمان جهت بهبود نیاز دارد.

از دیگر عوارض جراحی سینوس لیفت که بایستی آن را جدی بگیرید شکست استخوان است، لازم به ذکر که این موضوع بسیار نادر است و نیازی به نگرانی نیست.
از دیگر عوارض جراحی سینوس لیفت که بسیار نادر است سوراخ در غشای سینوس یا پرفوراسیون غشای سینوس است، در موقع مواجه این مشکل دندانپزشک بایستی برای پوشش سوراخ در غشای سینوس، پوشش غشای مصنوعی یا پلاک خون جایگزین کند؛ زیرا در صورت عدم درمان ممکن است باعث اتفاقاتی نظیر عفونت و خونریزی بیشتر شود.
یکی از سؤالاتی که به طور از جراحان پرسیده میشود این است که :
آیا میتوان عمل کاشت ایمپلنت دندان را همزمان با لیفت سینوس انجام داد؟
این روش که با نام لیفت سینوس همزمان با کاشت ایمپلنت (simultaneous sinus lift and implant placement) شناخته شده بله در برخی موارد این کار امکانپذیر است، در این روش دندانپزشک فضای لازم را برای کاشت ایمپلنت فراهم کرده و سپس پایهای محکم برای دندان جایگزین شده فراهم میکند؛ اما به گفتة بسیاری از متخصصین بهتر است صبر کرد تا پیوند محکم شده و سپس ایمپلنت را کاشت.
لازم به ذکر است که این روش بسیار حساس بوده و بایستی قبل از اقدام با دندانپزشک مشورت شود؛ زیرا عوارض و خطرات بسیاری برای بیمار به همراه دارد.
در چه شرایطی نباید عمل لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت را همزمان انجام داد؟
اگر عفونت قابل ملاحظه ای روی داده است.
اگر اسکن استخوان و معاینات پیش از جراحی نشان می دهند ممکن است ثبات استخوان برای کاشت فوری ایمپلنت کافی نباشد.
با این حال بسته به اندازه پیوند و شرایط خود بیمار، لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت را ممکن است بتوان همزمان انجام داد. شرایط هر کسی تفاوت دارد و دندانپزشک باید در این زمینه تصمیم بگیرد.